Veien videre

En del spør oss hva vi skal til høsten, og hva som skjer i livene våre. Her kommer svaret, for de som er interessert.

TAKK FOR NÅ TROMSØ

Vi flyttet til Tromsø september 2018, for ett år – med mulighet for at det kunne bli lengre. Tiden i Tromsø og i Frimisjonen har vært helt fantastisk.

Vi har blitt møtt av så mange fantastiske mennesker. Vi har fått være en del av en utrolig raus, god og spennende menighet. Vi har fått nye venner, vi har lært masse, og vi har storkost oss. Vi falt pladask for naturen, menigheten, folkene og byen her oppe fra første stund!

HVORFOR FLYTTE DA?

Helt ærlig, så har jeg spurt meg selv det spørsmålet flere ganger. Det føles veldig rart å tenke på at vi ikke skal være i Tromsø til høsten. Det er rart når folk spør “Hvordan går det i Tromsø?” Og svaret er; “Vi stortrives, men vi skal flytte”

Dette året skulle være et annerledes år for oss. Et slags sabbatsår. Vi har hatt 2-3 hele dager i uken hvor vi har kunnet bruke tid som familie, og der Malin og meg har snakket om mange store og krevende spørsmål.

Det har vært et krevende år for meg personlig. Jeg fikk en ny forståelse av det jeg helt siden jeg var 15 år har kalt min “kallsopplevelse”. Jeg oppdaget til min store fortvilelse, og lettelse at Gud aldri har sagt konkret til meg at jeg skal være pastor. Jeg tror jeg kan være det. Men jeg tror ikke jeg må.

Jeg har gått mange runder med meg selv og med Gud. Hvem er jeg, og hvordan kan jeg bruke det Gud har lagt ned i meg på best mulig måte har vært noe av det jeg har jobbet med. Etter mye om og men landet jeg ned på at jeg ikke skal jobbe som pastor i en periode fremover. Jeg går mange runder med meg selv og Gud nå i forhold til hva jeg tror på når det kommer til menighet og oppdraget vi kristne har – og ikke minst måten(e) vi løser dette på.

Dette, kombinert med at Malin ikke kunne ta studiet som var hennes førstevalg her oppe, gjorde at det føltes naturlig å komme litt nærmere familien vår som vi er veldig glad i.

HVA NÅ?

Vi skal flytte til Stavanger i sommer. Og blir boende der fra august.

Malin har hele veien vært veldig sikker på hva hun vil, og endelig skal hun begynne på det. Hun skal ta lektorutdannelse i matematikk og naturfag på Universitetet i Stavanger. Iva skal begynne deltid i barnehagen til høsten.

Jeg skal gjøre forskjellige ting. Jeg skal ha gradert pappaperm og prøve å passe på Iva et par dager i uken. Jeg har fått jobb i PVS, og skal jobbe litt som vikarlærer.

I tillegg skal jeg prøve å forkynne litt på ulike arenaer. Jeg jobber med noen spennende prosjekter på gang hvor jeg håper å forkynne budskapet om Jesus gjennom media og sosiale medier.

I tillegg håper jeg på å kunne reise litt rundt for å forkynne i ulike sammenhenger. Dersom du vil ha meg på besøk for å forkynne i en eller annen sammenheng så er det bare å ta kontakt.

Det er spennende, og krevende tider vi er inne i som familie. Tusen takk til alle som ber for oss, og som heier på oss. Vi gleder oss til fortsettelsen.

“Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting som du ikke kjenner til.”
// Jeremia 33.3 //

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s